Print publishing

Automatiseer de opmaak van uw publicaties snel en efficiënt met behulp van database publishing technieken.

Catalogus

Uw catalogus is vaak het uithangbord van uw bedrijf. Naast productinformatie die meer en meer online wordt gepresenteerd blijft de papieren catalogus nog steeds een onschatbare waarde hebben voor een groot deel van uw klanten.

Mede hierdoor denkt een groot deel van onze klanten nog lang niet aan het afschaffen van de papieren catalogus. Wel wordt er nagedacht over kosten-efficiënte productie door gebruik te maken van automatisering.

Prijslijst

Nog frequenter dan de catalogus wordt een prijslijst uitgebracht. De time-to-market hiervan is zo mogelijk nog belangrijker dan die van de catalogus door fluctuerende (markt-)prijzen. Hierdoor moet de productie van de catalogus snel en efficiënt gebeuren. Nodeloos tijdverlies door handmatige opmaak is hierbij kern van het probleem dat wij oplossen.

Rapporten

Dagdagelijkse rapportage van financiële cijfers waarbij uit verschillende bronnen data wordt verzameld om in een visueel goed-ogend document te presenteren is het doel bij de automatisering van rapporten. Met name financiële instellingen zoals banken kennen dit probleem als geen ander.

Offertes

Uw bestaand ERP systeem wordt vaak gebruikt voor de aanmaak van offertes.

Dat deze niet in de mooiste vorm verschijnen en ronduit rudimentair zijn is vaak een probleem. Immers als u uw scoringskans wilt verhogen dan dient deze er meer en meer 'mooi' uit te zien. Dit kan gerealiseerd worden door:

  • een betere lay-out conform uw huisstijl
  • beeldinformatie integreren van producten
  • extra technische informatie opnemen die niet in uw ERP systeem zit

Maar ook andere publicaties komen in aanmerking zoals:

  • Handleidingen
  • Etiketten
  • Barcodelabels
  • ...

Tools

xCS.press kan voor vele publicaties worden ingezet:

  • catalogi en prijslijsten die op regelmatige basis, snel en efficiënt worden gepubliceerd
  • technische manuals en handleidingen
  • financiële publicaties door integratie met financiële beheertools zoals Multifonds, Invest1, Cosifin, ...

Web publishing

Websites

Websites kunnen gemaakt worden met HTML. Deze sites zijn 'statisch' van aard. Met behulp van een grafisch editor zoals Adobe Dreamweaver kan zelfs een startende webdesigner een leuke website bouwen.

Deze techniek is echter onvoldoende wanneer men meer geavanceerde applicaties, zoals een login, het zoeken en vergelijken van producten, een bestelmandje, ... wil integreren in zijn website. Wanneer er veel inhoud op de website staat en je wil de informatie beschikbaar maken in verschillende talen, dan is het gebruik van een content management systeem en het dynamisch genereren van de pagina's bijna onmisbaar. Wij noemen deze techniek 'dynamic page building' en vaak wordt PHP of ASP hier als programmeertechniek gebruikt.

Binnen X-Channel Solutions nemen xCS.content en xCS.web deze taken voor hun rekening. Gebaseerd op het CMS worden de pagina's 'on-the-fly' ingeladen wanneer de gebruiker de pagina opvraagt, rekening houdend met zijn voorkeur en taal.

eCommerce

Voor de ontwikkeling van een eCommerce website grijpen wij terug op bestaande toepassingen als Magento of OSCommerce.

Door de integratie hiervan met xCS.content is het mogelijk om de perfect onderhouden en verrijkte data in xCS te gaan gebruiken in een standaard omgeving van Magento.

 

Naast de product-informatie dienen klanten, prijzen en orders gesynchroniseerd te worden met de bestaande ERP-toepassing.

Tablet publishing (Android, iPad)

Meer en meer klanten willen hun informatie ook beschikbaar maken op tablets. Dit kan op twee manieren:

Online

Om dit te realiseren kan er gebruik gemaakt worden van een responsive website die afhankelijk van het device waarmee u de site bekijkt de site optimaal aanpast naar dit device.

Offline

Indien een bedrijf zeer veel productinformatie beschikbaar wil stellen, wordt vaak voor offline publiceren gekozen; hierbij wordt de data gesynchroniseerd met xCS op het moment dat u een WiFi verbinding hebt.
Dit om de kosten van dataverkeer te beperken. Op deze manier heeft de gebruiker altijd de nodige data beschikbaar ook al is hij niet met het internet verbonden.